Hopp til innhold

Politiutdanning i endring

Programleder Kjersti Hove i salen hvor konferansen skal finne sted
ØNSKER FULL SAL: Leder for programkomiteen, Kjersti Hove, håper på full sal og god diskusjon under Utdanningskonferansen 2015.
4. og 5. februar inviterer Politihøgskolen til Utdanningskonferansen 2015 hvor temaet er politiutdanning i endring.

- Konferansen er en arena for dialog om utdanning mellom Politihøgskolen og politidistriktene. Vi håper at vi har truffet en tematikk som mange opplever som aktuell. Utvalgte tema vil bli belyst fra aktører som direkte og indirekte er i berøring med utdanningen. Det legges opp til ulike innlegg og kortere paneldebatter, sier leder for programkomiteen, Kjersti Hove.

Rikt program
Konferansen innledes av Håkon Skulstad fra Politidirektoratet og professor Jens Christian Smeby fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Smeby vil gjøre rede for felles utfordringer for alle kortere profesjonsutdanninger i Norge.

På programnet står debatt om innhold og form i praksisåret med interne foredragsholdere, avdelingsdirektør fra NOKUT og representanter fra politiutdanningen i Danmark. Forvaltning av instruktørresurssene vil også bli diskutert av representanter fra Politidirektoratet, distriktene og Politihøgskolen.

Konferansens andre dag tar for seg blant annet Kandidatundersøkelsen. Her presenteres nyutdannedes vurdering av grunnutdanning og hvordan deres ledere oppfatter de nytilsattes kompetanse. Nytt utdanningsinnhold i bachelor og etter- og videreutdanning vil bli presentert denne dagen.

- Vi vil blant annet presentere våre tilbud innen digitalt politiarbeid og se på operativ utdanning i fortid, nåtid og veien videre, forteller Hove.

Hove påpeker at hun håper deltakere vil sitte igjen med større innsikt i hvordan Politihøgskolen jobber for å utvikle utdanningene.

- Politihøgskolen legger vekt på et godt samarbeid med distriktene. Vi har et stort behov for å diskutere utdanningsinnholdet vårt for å sikre oss at utdanningen treffer aktuelle problemstillinger og utfordringer i yrkesfeltet.  

Påmelding
Frist for påmelding til Utdanningskonferansen 2015 er 26. januar.

Meld deg på

Følg og del fra konferansen på #phsutdanning.  

Publisert: - Sist oppdatert: |